lauantai 29. heinäkuuta 2017

TamPan Pattata eli Pamelan pinaattifrittata


Ja taas kokataan Tammelan Pameloiden seurassa! Tässä vaiheessa Pamelalla on jo muutama peli takanaan ja pahat mielessä seuraavan vastustajan varalle. Toisen turnauspäivän peliä edeltävällä lounaalla tankataan niin hiilaria, protskua kuin patoutunutta kiukkua viime vuoden keskinkertaisesta sijoituksesta.

Iltapäivällä Pamela painaakin päälle TamPan virallisen voimamunakkaan turvin. Siinä yhdistyvät jääkaappiin edelliseltä päivältä jääneet jämäperunat (tai jämäkvinoa, -ohra, kuutioitu ruisleipä tms), potkua antavat kananmunat ja viisi vuotta ravitsemustiedettä opiskelleen ruokapamelan paljastama kovemman luokan terveyssalaisuus: kasvikset.

Pattata eli Pamelan pinaatti-frittata saa vihreän värinsä siihen blendatusta pinaatista. Tavallista kuohkeampi munakas kaadetaan täytteiden päälle, paistetaan alkuun pannulla, viimeistellään pinnastaan uunissa ja tarjoillaan sen enempää kääntelemättä tai taittelematta.

Ja ei sillä, että tästä olisi kokemusta, mutta muistathan, että uunissa olleen metallisen paistinpannun kahva on kuuma ja polttaa hätäistä, uunikintain varustautumatonta Pamelaa.. :0











Pamelan pinaatti-frittata (3-4:lle)
-1-2 rkl öljyä paistamiseen
-5-6 pientä keitettyä perunaa 
-1 iso valkosipulinkynsi tai 2 pientä
-1/2 punasipuli tai yksi pienehkö
-1/2 parsakaali
-pari kourallista pinaattia
-1 dl nestettä: maitoa/vettä/kasvimaitoa
-4 kananmunaa
-suolaa ja pippuria
-pinnalle: kirsikkatomaatteja, pinaatinlehtiä & juustoraastetta

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuumenna öljy pannulla sopivaksi (älä käristä). Lisää lohkotut perunat ja ota niihin pannulla hiukan väriä. Sekoita joukkoon pieniksi pilkotut valkosipuli- ja sipulikuutiot sekä parsakaalin palaset ja laske lämpötilaa hiukan, etteivät pala. Kaada 1 dl nestettä (esim. maitoa tai vettä) korkeareunaiseen astiaan ja blendaa sauvasekoittimella siihen kunnon kourallinen tai kaksi pinaattia. Sekoita joukkoon kananmunat sekä sopivasti suolaa ja pippuria ja kaada pannulle kasvisten päälle. Anna paistua miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes munakkaan pohja alkaa hyytyä. Lisää pinnalle kirsikkatomaatin puolikkaita, pinaatinlehtiä ja juustoraastetta. Paista 175-asteisessa uunissa (grillivastuksen alla jos mahdollista) vielä noin 5 minuuttia.* Tarjoa lämpimänä ja muista santata, että jaksaa!

*Muistathan tarkistaa paistinpannusi uuninkestävyyden. Useimmat metalliset teflonpannut kestävät 175 astetta. Valurautapannun tapauksessa voit käyttää kuumempaakin uunia.

PS. Mikäli Pamela-aamiainen jäi välistä, kurkkaa edellinen TamPa-reseptini.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti